Ποιες ειμαστε
Ελισάβετ Καφίρα

Εγώ είμαι η Ελισάβετ Καφίρα, ψυχολόγος με ειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες και την συμβουλευτική από την ΕΨΥΠΕ και την σχολική ψυχολογία από το πανεπιστήμιο Αιγαίου. Αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Είμαι μέλος του ΣΕΨ. Δουλεύω εδώ και 20 χρονιά με γονείς και παιδιά σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, κέντρα λογοθεραπείας και ειδικής αγωγής και ιδρύματα. Εδώ και δύο χρόνια διατηρώ δικό μου χώρο για συνεδρίες. Ταυτόχρονα κάνω το μεταπτυχιακό μου στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με θέμα .«Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού λόγου. Έχω δυο γιους 7,5 και 3 ετών και είναι η αιτία και η αφορμή για να καταλάβω πόσο διαφορετικό είναι το κάθε παιδί. Η Ellisso είναι κάτι που ονειρευόμουν καιρό κσι ήρθε η ώρα να την απολαύσω και να την μοιραστώ μαζί σας.

Σοφία Τσεκούρα

Εγώ είμαι η Σοφία Τσεκούρα, φιλόλογος ειδικής αγωγής/ειδική παιδαγωγός. Είμαι 42 χρονών. Αποφοιτησα απο το ΦΠΨ Ιωαννίων. Έχω ειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες απο το ΕΚΠΑ και στην συμβουλευτική απο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Υπήρξα εθελόντρια του ΕΕΣ καθώς και μέλος του ADHDHELLAS. Κάνω ομίλιες για γονείς και εκπαιδευτικους σχετικά με τις μαθησιακή διαφορετικότητα απο το 2012, σε συνεργασία με δήμους, σχολεία, συλλόγους και ιδιώτες. Έχω κάνει 13 ομιλίες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Δουλεύω πάνω από 20 χρόνια στην ειδική αγωγή και στην εκπαίδευση. Έχω δουλέψει 9 χρόνια σε σχολεία εκ των οποίων τα 8 έκανα παράλληλη στήριξη δημόσια και ιδιωτική σε δημοτικά και γυμνάσια. Εχω δουλέψει σε κέντρα λογοθεραπείας ως ειδικη παιδαγωγός 5 χρόνια. 20 χρόνια κάνω κατ οίκον μελέτη σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και απο το 2001 δραστηριοποιούμαι εθελοντικά .Το 2014 και το 2019 βραβεύτηκα απο τον δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού και απο τον ADHDHELLAS, αντίστοιχα για την εθελοντική μου συνεισφορά στην κοινότητα. Έχω συγγράψει βοήθημα για το μάθημα των νέων ελληνικών για λογαριασμό φροντιστηρίου στην Κύπρο καθώς και μια σειρά παραμυθιών που δημοσιεύονται σε αυτήν την σελίδα. Έχω έναν γιο 7 χρονών που μου άλλαξε τον τρόπο που βλέπω τα πάντα. Η Ellisso είναι το πνευματικό μου παιδί και μαζί της ελπίζω μαζί της να πορευτώ σε ένα καλύτερο αυριο!

Scroll to Top