Όταν οι πατεράδες κάνουν την διαφορά.

Θυμάμαι χαρακτηριστικα μια φράση απο τις κουβέντες που έκανε η γιαγιά μου με τις γυναίκες της ηλικίας της: “ο πατέρας είναι επισκέπτης στο σπίτι”. Κάθε φορά που το έφερνα στο μυαλό μου δεν μπορούσα να καταλάβω πως ένας γονιός μπορεί να είναι επισκέπτης.

Και πέρασαν τα χρόνια και αλλαξαν οι καιροί και ολοένα και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν την μεγάλη σημασία που έχει η ενεργή παρουσία του πατέρα στην ζωή των παιδιών.

Τα παιδιά που μεγαλώνουν με ένα υγιές πατρικό πρότυπο νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια κατα τη διάρκεια της ζωής τους  και έχουν λιγότερες πιθανότητες ν αναπτύξουν ψυχολογικά προβλήματα. Δεν εγκαταλείπουν εύκολα το σχολείο, εμφανίζουν σπανιότερα ριψοκίνδυνες συμπεριφορές και οι σχέσεις που αναπτύσσουν στην ενήλικη ζωή τους είναι σταθερές και υγιείς.Επίσης οι πατεράδες βοηθούν στην κοινωνικοποιήση των παιδιών τους αλλά και στην ανεξαρτητοποίησή τους.

Αν η μητέρα είναι το λιμάνι που προστατεύει τα παιδιά απο τις καταιγίδες της ζωής, ο πατέρας είναι ο άνεμος που τα βοηθάει να πλεύσουν, να φτάσουν σε μακρινά λιμάνια, να κατακτήσουν τον κόσμο!

 

Scroll to Top