mood, mental health, despair-7529905.jpg

Ψυχική υγεία: Πως να σε βοηθήσω;

Ζούμε σε εποχές που με πολλούς τρόπους και συχνά πλέον υπονομεύεται η ψυχική υγεία τόσο η δική μας όσο και των γύρω μας.
Πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αγωνία του πως θα βοηθήσουμε πρόσωπα του περιβάλλοντος μας που νοσούν ψυχικά. Σε αυτό το αρθρο θα δουμε πως μπορούμε να γίνουμε αρωγοί τους σε αυτή την ιδιαίτερη φάση της ζωής τους.
Αρχικά δεν υπάρχει λόγος να τους πιέζουμε να μιλήσουν για πράγματα που δεν θέλουν. Δεν θα βοηθήσει πουθενά. Επίσης δεν υπάρχει λόγος να είμαστε επικριτικοί απέναντί τους. Δεν διάλεξαν αυτό που τους συμβαίνει. Αντιθέτως θα μπορούσαμε να τους προσφέρουμε συναισθηματική στήριξη και να τους ρωτήσουμε με τι τρόπο θα ήθελαν να τους στηρίξουμε.
Πολύ βοηθητικό θα ήταν να περνάμε χρόνο μαζί τους και να ακούμε αυτά που έχουν να μας πουν. Ας κάνουμε διάλογο μαζί τους ρωτώντας τους απλά πράγματα όπως πως περασαν τη μέρα τους ή τι τους αρέσει να βλέπουν στην τηλεόραση. Δείχνει ότι ενδιαφερόμαστε γι αυτούς χωρίς να τους φέρνουμε σε δύσκολη θέση.
Καλό είναι να είμαστε σε τακτική επικοινωνία μαζί τους έτσι ώστε να ξέρουμε πως είναι. Ας ενημερωθούμε για θέματα ψυχικής υγείας με αυτόν τον τρόπο αφενός θα τους κατανοήσουμε καλύτερα αφετέρου θα μπορούμε να παρέχουμε πιο αποτελεσματική βοήθεια.
Πολλοί άνθρωποι που έχουν προβλήματα που αφορούν την ψυχική τους υγεία δυσκολεύονται σε καθημερινές δραστηριότητες που αφορούν είτε το σπίτι είτε τον εαυτό τους. Αυτό τους κάνει να νιώθούν ακόμη πιο άσχημα. Μια συστηματική βοήθεια με τις δουλειές του σπιτιού θα ήταν πολύτιμη.
Το πιο σπουδαίο όμως από όλα είναι να τους υπενθυμίζουμε , όσο πιο συχνά μπορούμε, ότι ειμαστε εκεί γι αυτούς, δίπλα τους μέχρι όλα να γίνουν πιο φωτεινά.
Πηγη: http://www.believeperform.com/

Scroll to Top